25 mars 2019

Safari förstås

I norra Tanzania ligger några av världens finaste nationalparker. Vi måste förstås åka på safari innan vi åker hem. Fyra dagars skumpande i en landcruiser och tre nätter i sovsäck i tält. Guide och en kock som lagade all mat. Vi hade allt med oss, inkl bord och stolar.

Maja älskar elefanter så Tarangire var ett måste, den kallas elefantparken. 6000 elefanter finns det och vi såg något hundratal. Serengeti är oändligt stort men vi hade tur och fick se den stora vandringen av gnuer och zebror. Tusentals djur, savannen bara prickig av alla djur. I Ngorongoro-kratern finns ”allt” utom giraffer, de kan inte gå ner i den 600 m djupa kratern. Vi fick bl a se två svarta noshörningar.

Att ligga i tält är en särskild upplevelse. Stjärnhimlen oändlig, den går från horisont till horisont. Lyssna till hyenorna vrål  och gnuernas råmande i Serengeti. Vid Ngorongoro-kratern väcktes jag av betande djur mycket nära tältduken. Insåg att det måste vara bufflar. Ingen bra kombination med magknip och långt till toaletten, var lite orolig ett tag. Vi hade stränga order att inte gå ur tältet ensamma och att stänga till tälten  ordentligt.