Mor och dotter, volontärer i Moshi, Tanzania

Maja Skarbäck hade planer på ett volontärarbete innan högskolestudierna börjar till hösten. Sedan studenten 2015 har Maja varvat vikariat i hemvården med resor till olika länder, men redan under gymnasiet fick hon möjlighet att åka långt bort - till Mumbai som Rotarys utbytesstudent en sommar. I september 2018 kom Victoria Salakana till Skara och berättade om sin förskola i Moshi, Tanzania – Victory Nursery School. Skolan finansieras av föreningen FeEdAC (Feed and Educate African Children) som Håkan Persson i Skara Borgen RK driver och vänner och bekanta bidrar. Maja träffade Victoria på en Tanzaniadag på Jula-hotellet och frågade om möjligheten att komma ner och hjälpa till.  Hennes mamma Cecilia Lerenius, medlem i Skara Rotaryklubb, fick lust att följa med och tog ledigt från jobbet på Jordbruksverket i Skara/Jönköping. Cecilia har längtat tillbaka till Tanzania sedan 1986 då hon och maken Gabriel som nyblivna agronomer var där för ett kort SIDA-projekt.
Sagt och gjort – nu är vi på väg. Den 27 februari lyfter flygplanet från Landvetter och fyra veckor ska vi vara i Moshi. Följ  gärna våra rapporter här på hemsidan!